Suppailua saksanpaimenkoira Rollen kanssa Saimaa SUP-laudoilla

Tällä kertaa minulla oli lautoina testissä Saimaa SUP sarjan Lily 10.0  ja Pike 11.0 sup-lauta. Lily on hieman lyhyempi kuin edellisenä kertana käytössä ollut Joben Yarra 10.6. Pike lauta on hieman kapeampi ja pidempi kuin Yarra. Päätin tosiaan ensin kokeilla lautoja itsekseni, ennen kuin otin koiran kyytiin 😉

Tänä kesänä menossa mukana olikin uusi suppailijatulokas saksanpaimenkoira Rolle! Olikin jännää lähteä uuden koiran kanssa harrastelemaan suppailua. Rolle on tosi aktiivinen ja reipas koira ja oletuksena oli, että tuskin senkään kanssa tulee mitään isompia ongelmia laudan päällä.

 Saksanpaimenkoira Rolle

Testasin ensin Saimaa sup Lilyä. Lily oli tosi helppo meloa, varmasti kiva lauta rauhallisesta menosta tykkäävälle. Lily sopisi myös joogaan ja lapsien ensimmäiseksi sup-laudaksi. Omaan menoon kuitenkin Lily jää vähän turhan hitaaksi. Mutta mökkisupina ja kaikkien yhteisenä harrastelulautana se menee todella hyvin. Äitini, joka ei ollut koskaan aiemmin kokeillut suppailua, tykkäsi Lilystä, aika yllättäen jopa enemmän kuin tosi vakaasta Joben Yarrasta, joka oli samalla reissulla myös mukana.

Seuraavana testasin Pikeä. Sillähän pääsi sitten jo melomaan kovempaa ja suuntavakaus oli tosi hyvä. Eli lauta meni suoraan useamman melontavedonkin jälkeen, eikä tarvinnut niin usein vaihtaa melontakättä. Pike sup-lauta oli myös riittävän vakaa ja päätinkin rantautua nopeasti ja ottaa Rolle koiran kyytiin. Rolle ensin selvästi mietti, että olenko tosissani, että tuon lankun päällekkö pitäisi ponnistaa vedestä, mutta lyhyen suostuttelun jälkeen sain koiran kyytiin ja sitten lähdettiin. Rolle rentoutui tosi nopeasti ja otti tosi hyvin paikkansa minun edestäni. Minun oli helppo nousta laudalla ylös melomaan polviltani ja harjoiteltiin ensin mökin rannassa. Kun meno alkoi tuntua iisiltä, niin lähdettiin sitten heittämään lyhyt lenkki. Pike liukui tosi hyvin ottaen huomioon ison koiran sekä laudan hintatason, Rolle tykkäsi selvästi olla kyydissä ja linnut lauloi :D

Suppia koiran kanssa
suppikoira Rolle

Sup laudan kantavuus koiran kanssa

Rantautumisen jälkeen totesin että tästä tulee meille tämän kesän ykköslaji kaiken muun treenaamisen oheen. Ajattelin samalla, että hankin Rollelle seuraavalle kerralle pelastusliivit, jotta voidaan käydä heittämässä pidempää lenkkiä niin, että koira ui välillä sup-laudan vierellä ja saa nousta sitten välillä taas kyytiin huilaamaan. Tästäpä sitten kerron seuraavassa blogitekstissäni!

Selaa SUP-lautoja