Asiakaskokemus: Jobe Duna ja Angara nopeustesti
Eräs asiakkaamme hankki meiltä ensin ilmatäytteisen Joben Duna sup-laudan Kallavesj messuilta Kuopiosta. Hän innostuikin lajista toden teolla ja hankki myöhemmin toiseksi laudaksi Angara sup-laudan. Tässä blogissa hänen kokemuksiaan laudoista kun hän vertaili niitä keskenään samoissa olosuhteissa tutullla 2,5km lenkillä tyynellä säällä. Käytössä oli hiilikuitumela ja maksimitehot! :)
"Otin ensimmäisen lenkin Dunalla keskisykkeenä 141, jolloin keskinopeus lenkille oli 7,1 km/h, huiput 7,6km/h ja kokonaisaika 20min 13s. Dunalla melan vetoja keskimäärin 7-8, jonka jälkeen puolenvaihto eli Dunakin on siis suhteellisen suuntavakaa suppi, kun vauhtia on riittävästi. Dunalla matkaa kertyi hivenen enemmän, koska lauta mutkittelee enempi, mistä syystä gps antaa hieman pidemmän matkan Angaraan nähden (20 metrin ero).
Angaralla keskinopeudeksi tuli 7,8 km/h, huippujen ollessa 8,3km/h keskisykkeellä 142 eli suoritukset olivat siis rasittavuudeltaan yhtenevät. Kokonaisaika oli 18min 25s. Angaralla melan vetoja tuli keskimääräin 8-9 ennen puolenvaihtoa. Angara on suuntavakaampi, joten sama reitti on n. 20 metriä lyhempi, koska mutkittelu on hieman vähäisempää. Tällä myös pieni vaikutus loppuajan erotukseen, joka oli lopulta Angaralle 1.48 min nopeampi.
Mittaukset ovat tehty siis omalla maksiminopeudalla 2,5km matkalla ja lopputuloksena voidaan todeta, että Angara on siis nopeampi, mutta ero ei ole suuri tyynellä kelillä. Huomioiden ilmatäytteisen monet edut kovaan lautaan (kuljetus helppoa/helpompi säilytys tyhjänä/keveys/helpompi rantautua luodoille/jalat pysyy kuivana sekä lämpimänä, koska ilmatäytteinen lauta on paksumpi) niin perus/yleiskäyttöön paras on ilmatäytteinen sup-lauta. Angara kyllä puoltaa paikkansa erikoislautana, jos suppaa reilusti kilometrejä kaudessa kuten minä ja haluaa enemmän haastetta ja hauskuutta. Angaraan kiikkeryyteen kyllä tottuu, kuten sivuillanne on hyvin sanottu. Angaran edut tulevat esiin erityisesti vastatuuleen ja -aaltoon melottaessa, koska terävä keula rikkoo aallot ja tuulipinta-ala on huomattavasti pienempi.
Kokemukseni perusteella, jos asiakkaat kysyvät keskimääräistä matkavauhtia retkilaudalle (kuten minä Kallavesimessuilla vesiurheilu.fi osastolla) niin n. 5 km/h, on realistinen nopeus mikä minullekin messuilla kerrottiin. Vasta kun kilometrejä on takana 100 tai useampi sata, niin keskimääräinen nopeus voi nousta sinne 6 km/h tasolle. Yli 7 km/h keskinopeudet vaatii aina ”sykkeet katossa” suorittamista, jota ei kukaan jaksa tuntitolkulla."
- Tyytyväinen asiakas
Selaa SUP-lautoja