Minkälaiset liivit suppailuun?

Moni miettii minkälaisilla liiveillä on hyvä suppailla, joten tässä tekstissä käymme läpi hieman erilaisia kelluntaliivejä jotka sopivat hyvin suppailuun. Niin suppailussa kuin missä tahansa vesillä liikkumisessa, on tärkeää pitää aina mukana kelluntaliivejä veden varaan joutumista varten. Siispä mitkä tahansa kelluntaliivit on varmasti hyvä valinta suppailuun! Liiveissä on hyvä ymmärtää eri luokituksien merkitys; 50N merkinnällä tarkoitetaan kelluntavälinettä, joka antaa käyttäjälleen kelluttavuutta, mutta ei esimerkiksi käännä tajutonta oikeaan asentoon. 100N luokitus on puolestaan pelastusliivien merkintä, jolloin liivin tehtävä on kääntää käyttäjä kasvot ylöspäin ja liivien tulee olla kirkkaan väriset, varustettu heijastimella sekä pillillä.

Jälkimmäinen vaihtoehto voi hieman rajoittaa liikkumista suppailussa tai muissa harrastuksissa, joten sitä varten onkin olemassa myös kevyempiä ratkaisuja. Yksi viimeaikoina suosituksi noussut kelluntaliivi on eritoten suppailuun suunniteltu Spinlock "lanneliivi", joka on erittäin kevyt ja mukava käyttää vyölaukun tavoin. Spinlock liivit perustuvat sisällä olevaan paukkupatruunaan, joka laukaistaan itse vetämällä liivissä olevaa kytkintä, jolloin se täyttyy hevosenkengäksi käyttäjän ympärille. Spinlock liivit voidaan ladata uudelleen ja uudelleen edullisten täyttöpatruunoiden avulla.

Spinlock liivit

Näiden lisäksi suppailuun sopivat liiveiksi mainiosti myös ihan tavalliset päällepuettavat liivit, joissa löytyykin enemmän vaihtoehtoja. Perinteiset mallit ovat yleensä soljilla suljettavia ja sopivat paremmin useille eri kokoisille käyttäjille. Toinen vaihtoehto on hieman tyköistuvammat, pusakan tavoin vetoketjulla suljettavat neopreenipäällysteiset liivit, jotka antavat myös lisälämpöä ja suojaa viimaa vastaan viileämmillä keleillä! Neopreeniliiveissä löytyy myös naisten malleja, joissa hieman mukavempi leikkaus sekä tietysti värivaihtoehtoja! Koko kirjon löydät kelluntaliivien valikoimasta.

Neopreeniliviit

 

Entä miten valita oikea koko? Vyölaukkumallisessa liivissä yksi koko toimii tietysti kaikille, mutta päällepuettavissa liiveissä yleisesti ottaen kokoluokitutkset noudattavat hyvin pitkälle vaatteiden kanssa samoja kokoja, M kokoinen valitsee M koon ja niin edelleen. Kannatta kuitenkin huomioida, että mikäli ajatuksena on käyttää suppailussa tai muussa vesillä liikkumisessa liivien alla paksumpaa vaatetusta, voi olla syytä valita mahdollisesti yhtä kokoa suuremmat. Hyvä nyrkkisääntö on myös mitata oma rinnanympärys, jonka mukaan myös useimmat kelluntaliivit ovat mitoitettu. Mikäli oma koko askaruttaa, niin asiakaspalvelumme auttaa liivien valinnassa! Helpoiten tavoitat meidän sähköpostilla info@vesiurheilu.fi osoitteesta tai chatista kysymällä.