Neopreenisukat on avantouimarin paras kaveri

Ei uskoisi että niinkin pienestä asiasta kuin neopreeniset sukat on valtava apu avantouinnin harrastamiseen! Meidän valikoimassa neopreenisukat ovat olleet jo lähes 10 vuotta. Vasta muutama vuosi sitten saimme ensimmäisen kerran asiakkaalta palautetta, että sukat ovat olleet verraton apu avantouintiin. Sen jälkeen sana onkin pikkuhiljaa kiirinyt ja olemme itsekin hoksanneet suositella neopreenisukkia uimareille ja sittemmin niistä onkin ollut apua varmasti sadoille avantouimareille!

Vaikka avantouinnin tarkoituksena onkin kosketus kylmään ja saada veri kiertämään, niin ikävästi palelevat varpaat tai jalkapohjat ei liene kenenkään pääasiallinen tarkoitus. Sukat antavat juuri näille suojaa ja lämpöä, sekä niiden kanssa on myös huomattavasti mukavampi nousta uimaportaat tai kävellä jäisellä laiturilla. Tai mikäli matka on pidempi, niin sukat mahtuvat hyvin olemaan myös ”crocseissa” tai muissa vastaavissa tossuissa.

Neopreenisukat ovat helppo ja nopea pukea päälle sekä pois ennen avantouintia. Käytön jälkeen ne kannattaa kuivattaa kuin mikä tahansa muukin varuste. Kuivatettuna sukka menee mukavammin jalkaan myös seuraavalla uintikerralla!

Mikäli käsillä ja sormilla meinaa olla sama ongelma kuin varpailla, tai esimerkiksi jäiset kaiteet tuntuvat epämiellyttäviltä paljasta kättä vasten, niin neopreenihanskoista on myös iloa ja ne täydentävätkin kivasti uintivarustusta.

Sukista meiltä löytyy kaksi vaihtoehtoa. Suositummaksi sukaksi on osoittautunut Joben 2mm neopreenisukat, jotka tuntuvat jaloissa lähes huomaamattomilta ja ne myötäilevät jalkaa todella hyvin. Toinen vaihtoehto on hieman paksumpi Cressin neopreenisukka, joissa pienenä lisäominaisuutena on karhennettu pohja, joka antaa pitoa liukkaammalla alustalla.