Pidemmällä suppailulenkillä koiran kanssa Jobe Dunalla

Viime kerralla kerroinkin Rollen kanssa ekasta suppailusta. Kävin ostamassa koiran pelastusliivit paikallisesta koiratarvikeliikkeestä ja kyseessä oli ihan merkkiliivit, joiden piti olla hyvät. No edessä oleva tarra ei pitänyt enää ekan vedessä olokerran jälkeen, joten hankintalistalla tulee olemaan uudet liivit ensi kaudella. Liivit pysyivät paikoillaan muiden kiinnikkeiden ansiosta, mutta vaikeuttaahan se koiran uimista liivien kanssa, jos liivit repsottaa auki edestä. No mutta se niistä liiveistä ja itse tämänkertaiseen suppailukokemukseen.

 

Tällä kertaa minulla oli alla Joben Duna. Dunahan on mainio SUP-lauta, jos tykkää vähänkään pidempää lenkkiä meloa. Suppi on jäykkä ja kantava isonkin koiran kanssa, vakaa sekä liukuu hyvin.  Toki hintaluokkakin on eri kuin edullisimmassa Saimaa Sup Lilyssä ja Pikessä, joita testasin aiemmin. Lähdettiin Rollen kanssa ekaa kertaa ihan uudelle vesistölle meidän kodin lähelle. Täyttelin laudan (sähköpumpulla) ja laittelin koiralle liivit valmiiksi ja kännypussiin kännykkä ja autonavaimet. Tuli sitten itsellekkin mieleen että voisihan sitä itselleenki ne liivit hankkia, kun yksisteen lähtee suppailemaan. Toki, käytän aina karkuremmiä suppaillessa, jos nyt sattuisin tippumaan, mutta kuitenkin.

Sup lautailua koiran kanssa Jobe dunalla

Mutta itse asiaan, lähdettiin Rolle koiran kanssa niin että koira ui ensin laudan vierellä, mulla oli hihna koiran pannassa, mutta hihna tuli koiran perässä, en siis siitä pitänyt kiinni. Noin 300m jälkeen pysähdyin ja kokeiltiin ekaa kertaa että Rolle tulee kyytiin suoraan vedestä laudalle. Menin itse istumaan laudalle niin että molemmat jalat olivat vedessä. Nostin koiraa pelastusliiveistä olevasta kahvasta ja autoin koiran kyytiin. Tämähän sujui erittäin helposti! Ei muuta kun jatkettiin matkaa taas vähän kovemmalla tahdilla koira minun edessäni istuen. Rolle painoi tuolloin n. 30kg, joten kyllähän siinä nyt hiki tuli, mutta olisi tullut ilman koiraakin. Matkalla rantaan, joku 200m ennen rantaa ohjasin koiran takaisin veteen ja se sai uida koko loppumatkan takaisin rantaan ja itse sain siinä loppupätkän vähän jäähdytellä.

Ihan super hyvää kuntoilua itselle ja samalla myös koiralle! Tällä tavoin meinaan tämän 2019 kesän suppailla Rollen kanssa. Ensi kesänä 2020 sitten uudet Saimaa SUPit, Bass, Sun ja Moon testiin ja taas uusia kirjoituksia tulossa 😊

Selaa SUP-lautoja