Suppailua mökillä koiran kanssa

Pirkko-koiran kanssa tosiaan aloitin suppailun ja päätinkin sitten kokeilla suppailua toisen saksanpaimenkoirani, ”Eskon” kanssa. Pirkko painoi vain reilu 30kg ja Esko painoi tuolloin n. 40kg, eli oli jännä nähdä miten paljon koirien painoero, tulisi vaikuttamaan suppailukokemukseen koiran kanssa.
Esko ei sitten alkuun ollutkaan ihan samaa mieltä tästä mun ajatuksesta, että lähdetään suppailemaan :D Eskohan ei ollut vielä alkukesästä kovinkaan vesipeto, vasta syksyä kohden se alkoi oikeasti tykkäämään uimisesta eikä sitä meinannut enää saada vedestä pois millään.

Suppailua mökillä koiran kanssa

Tällä kertaa lautana oli Joben Yarra 10.6. Yarrahan on super vakaa ja helppo ensikertalaisenkin meloa, joten ajattelin että se on oiva lauta kokeilla vähän isomman koiran kanssa suppailua. Joben laudoissa, kuten kaikissa ns. paremmissa laudoissa materiaalit ovat sen verran laadukkaita, etteivät ne säikähdä koirien kynsiä, eli sitä on turha jännittää, että koiran kynnet puhkaisisivat ilmatäytteisen laudan. Ainoastaan jokin terävä isku saa tällaisen laudan puhkeamaan.Sain tosiaan houkuteltua Eskon lopulta laudan kyytiin ja hissukseen lähdettiin liikkeelle. Hommasta tulikin samointein aika haastavaa, koska Eskoa jännitti niin paljon, että se tärisi. 40kg painoinen koira kun tärisee, niin kyllä se vähän toi lisähaastetta itselle tasapainotteluun. Noin viiden minuutin jälkeen Esko kuitenkin rentoutui ja itsekin uskalsin nousta seisomaan, aloitin melomisen siis polvillani. Siinä oma jännitys varmasti vaikutti myös, kun ei meinannut ensin tasapaino oikein löytyä. Aika nopeasti sitten osasin itsekin rentoutua ja uskalsin joustaa polvista enemmän. Eskokin alkoi selvästi vähän nauttia kyydissä olemisesta ja maisemien katselemisesta. Eskolle selkeästi paras asento oli istuminen. Pike oli taas mieluummin maate.

Huomasin nopeasti ettei tuo koirieni 10kg painoero näillä laudoilla näkynyt mitenkään. Yhtä vakaina pysyi laudat (Lena ja Yarra) ja yhtä helppo oli meloa. Toki eka kerta itse myös seisten koiran kanssa ja ihan täysillä tehoilla en uskaltanut vielä itse meloa. Siinäpä oli siis tavoitetta seuraavaan kertaan! 😊

SUP-laudat löydät täältä