Valintaopas melontaan - kajakki, kanootti vai packraft?

Kovat kajakit

Joustavasta, kestävästä ja 100% kierrätettävästä polyeteenistä valmistetut laadukkaat kajakit retkeilyyn, kalastukseen, liikuntaan ja nautiskeluun Saimaa Kayaksilta. Laajat varustepaketit ja lisätarvikkeet yhdistettynä kajakkien huippuominaisuuksiin tuo vesilläliikkumisen iloa vuosiksi eteenpäin.

Smart ja Trek matkan taittoon ja retkeilyyn, Fisher ja Pedal Fisher kalastukseen, Sit-on-top mallit fiilistelyyn yksin tai kaverin kanssa ja Pedal Propeller kovaan ajoon.

Tästä kategoriasivulle

Ilmatäytteiset kajakit

Ilmatäytteinen kajakki on erinomainen vaihtoehto silloin kun et halua tai ei ole mahdollisuutta kuljettaa kovaa kajakkia auton kattotelineillä tai peräkärryssä. Nykyaikaisilla laadukkailla ilmatäytteisillä kajakeilla saat jo lähes saman melontakokemuksen kuin kovalla kajakilla ja kajakki mahtuu vieläpä kätevästi normaalin henkilöauton takakonttiin.

Saimaa Kayaksillä on ilmatäytteisiä kajakkeja tarjolla neljässä eri vaihtoehdossa. Yksin meloville löytyy Adventure 1 ja Expedition 1, sekä kaksikkomallia tarvitseville on Adventure 2 ja Expedition 2. Kajakia valittaessa on hyvä muistaa, että kaksikkomallit toimivat erinomaisesti myös yksin meloessa.

Tästä kategoriasivulle

Packraftit

Saimaa Kayaksin ja MRS:n äärimmäisen laadukkaat ripstop-nylonista valmistetut reppulautat nyt saatavilla! Uretaanipinnoitteiset packraftit palvelevat vuosia tunnollisesti.

Malleja löytyy useita - koskenlaskumalli Rapid, kalastusmalli Fisher, ultra-kevyt Feather, yleismalli Trek ja retkimalli Adventure. Näitä saatavilla mallista riippuen yksikköinä ja kaksikkoina, klikkaa allaolevasta napista ja katso lisää!

Tästä kategoriasivulle

Apua valintaan

Melontaharrastukseen löytyy erilaisia välineitä joka lähtöön. Meidän laaja melontavalikoimamme pitää huolen siitä että jokaista tarvetta palvellaan. Valikoimamme kylkeen kasasimme kattavan valintaoppaan, jotta sinä kuluttajana saat perusteellisen ymmärryksen tuotteesta ennen sen hankintaa.

Usein kysyttyä melonnasta

Kajakki on melontaan käytettävä pitkä ja kapea vesikulkuneuvo. Tuhansien vuosien historiallaan niin kajakit, kuin kajakin määritelmät ovat muuttuneet. Alunperin se oli suljettu, sisällä istuttava (sit in) umpikajakki. Kajakkeja on nykyään avo- ja sit-on-top mallisina, joten määritelmäkin on vähän vapautunut.

Valikoimamme kaikki kajakit soveltuvat niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmille melojille. Lähtökohtaisesti vasta-alkajaa suositellaan valitsemaan vakaa, leveä ja tasapohjainen malli. Aloittelijalle hyviä vaihtoehtoja ovat esim. Saimaa Kayaks Trek ja kaksikkomallina Saimaa Kayaks Sit on Top 2

Yksinkertaisuudessaan kajakin ja kanootin alkuperäiset erot olivat siinä, että kajakki on sit-in mallinen, sisällä istuttava umpikajakki, kun taas kanootti on avoin ja päällä istuttava. Kajakkimelassa on yleensä kaksi lapaa, kun taas kanoottimela on yhdellä lavalla. Nykyään kajakkien ja kanoottien välinen ero on avoimempi tulkinnalle.

Kajakkeja löytyy niin useilla eri mitoilla ja muotoiluilla, ettei kajakista voida puhua yleisesti kiikkeränä. Kilpa- ja pro-mallin kajakit ovat todella kapeita, kiikkeriä ja nopeita. Rennommat ns. yleismallit ovat usein leveitä, vakaita ja helppoja käsitellä.

Kaksikkokajakit toimivat erinomaisesti myös yksin meloessa. Pidemmän muotonsa takia kaksikot ovat yksikkökajakkeja suuntavakaampia, sekä säilytystilaa ja vakautta löytyy enemmän.

Olit sitten hyvä uimari tai uimataidoton, suosittelemme päälle aina vähintään kelluntaliivejä. Valikoimastamme löytyy montaa erilaista, melontaan soveltuvaa kelluntaliivejä ja asiakaspalvelutiimimme auttaa tarvittaessa löytämään juuri sinulle sopivan. Neopreenipukineet ja vedenkestävät vaatteet tulevat seuraavana tärkeysjärjestyksessä. Kuumana kesäpäivänä pärjäät vähemmällä varustuksella, mutta kylmällä kelillä tai koskien kuohuissa kannattaa pukeutua kaikkeen varautuen.

Kajakkimela on tyypillisesti kaksilapainen. Melasta otetaan vähän hartioita leveämpi, kevyt ote ja veto otetaan toiselta puolelta mahdollisimman edestä ja suunnataan sivuille. Toista tämä puolelta toiselle ja alat hahmottamaan kuinka melonta onnistuu. Tekniikan saa hiottua huippuunsa vain toistoilla, joten sitä ei kannata liikaa ennen aikojaan stressata!

Kanoottimela on usein yksilapainen, perinteisempi mela. Melan lapa kurotetaan kulkupelin kärjen sivulle ja vedetään taakse kanootin suuntaisesti. Melontaliike on hyvä lopettaa kun mela on kropan kohdalla.

Packraft, eli reppulautta on ilmatäytteinen, kevyt ja monikäyttöinen kulkupeli. Pieneen tilaan pakkautuvan ja kestävän packraftin saat todella näppärästi mukaan retkille ja vaelluksille vesistöjen ylityksiin. Edellämainittujen seikkojen johdosta reppulautat ovatkin erittäin suosittuja retkeilijöiden keskuudessa.

Apua melontavälineen valintaan ammattilaisilta

Tiimimme on harrastanut vesiurheilua sen useissa eri muodoissaan yli kymmenen vuoden ajan, joten hinnoittelemme tuotteemme vastaamaan sen ominaisuuksia. Meiltä et löydä jatkuvia -50% tarjouksia tai yliammuttuja vedenkulkuvälineiden kantavuuksia - sen sijaan löydät ammattilaisten tuotekuvaukset, ohjeet ja palvelun välineiden valitsemiseen sekä laadukkaat kulkupelit joka hintaluokassa.

Olemme palvelleet Mikkelistä käsin asiakkaitamme kymmenen vuoden ajan ympäri Suomen. Löydät meidät jatkossakin näiltä sivuilta missä tahansa melontaan liittyvässä asiassa.

Jos et kuitenkaan ole kiinnostunut alan termeistä tai teknisistä yksityiskohdista ja haluat melomaan oikeilla välineillä ilman opiskelua tai ostat kulkupelin lahjaksi, ota yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme, niin etsimme mielellämme sinulle sopivimman vaihtoehdon. Tiimimme on testannut kaikki myynnissä olevat melontavälineemme, joten älä epäröi kysyä apua!

info@vesiurheilu.fi

045 841 7744

Saimaa Kayaks

Saimaa Kayaksin valikoimaan lukeutuu ilmatäytteiset ja kovat kanootit ja kajakit, sekä myös packraftit. Saimaa SUPista tuttua hinta-laatusuhdetta on nyt tarjolla useassa eri muodossa, kattavilla varustepaketeilla ja tyytyväisyystakuulla. Olit sitten etsimässä kovaa kajakkia kalastukseen, packraftia koskenlaskuun tai ilmatäytteistä kanoottia mökkifiilistelyyn - Saimaa Kayaksilta löytyy kaikki nopealla toimituksella ja asiantuntevalla asiakaspalvelulla.

Ilmatäytteinen vai kova kajakki?

Eri kokoiset ja eri varustelutasoiset

Avokajakit

Saimaa Kayaks Sit on Top 1 on 270 cm pitkä yhden henkilön avokajakki. Tällä pääset näppärästi melontaharrastuksen mukaan, ilman että taskuja tarvitsee syvältä kaivaa! SOT 1 (Sit on Top) sopii niin lapsille kuin aikuisille, ja siksi se on oiva peli mökille kuumien kesäpäivien ratoksi. Helppokäyttöinen, kevyt ja ketterä SOT 1 ei vaadi aikaisempaa melontakokemusta ja tämän avulla pääset tutkimaan mökkirannan näkymiä uudesta perspektiivistä.

Sit on Top 2 on täydellinen valinta koko perheelle, tai vuokraamoihin! Kahden henkilön 370 cm pitkällä avokajakilla voi meloa kaksi aikuista, lisäksi kajakissa on penkkien välissä keskellä kiinteä lasten istuin, jolloin aikuiset voivat ottaa lapsenkin turvallisesti mukaan melontaretkelle. SOT 2 on 86 cm leveytensä ansiosta niin vakaa, että sen uskaltaa antaa lastenkin keskinäiseen käyttöön, toki vähän menoa silmällä pitäen. Kajakissa on juomapullotelineet, vesitiivis tavaraluukku ja myös avoin tavaratila bungee-verkolla. Mikäli mökkilaiturilta ei yletä heittämään viehettä tiheälle kaislikolle saakka, on SOT 2 varustettu myös reikämäisillä vapa/haavitelineillä, joten tällä kajakilla kalat voi käydä hakemassa pois kuljeksimasta vähän mökkirantaa pidemmältäkin.


Sit on Top 2 Comfy on erittäin mukavilla, alumiinikehikkoisilla penkeillä varustettu versio SOT 2:sta. Penkki on erittäin kestävää, hengittävää ja miellyttävää muovista tekokuitua. Näitä malleja suosittelemme kokemattomille ja/tai vakaata ja mukavaa melontaa arvostaville sekä vuokraamoille. Kajakkiin on helppo istua ja nousta sekä melonta on huippumukavaa kunnon penkiltä.

Avokajakit Sit on Top 1, Sit on Top 2, Sit on Top 2 Comfy
Retkikajakit, Smart ja Trek
Laadukkaat ja suuntavakaat

Retkikajakit

Retkikajakkeja löytyy kahta eri mallia, Smart ja Trek.

Smart on näistä pienempi ja vakaampi versio. 330 cm pituudellaan se on äärimmäisen ketterä kajakki, jota pystyy pienempikin henkilö käsittelemään vaivatta. Ensimmäiseksi sit in -kajakiksi kuin luotu Smart takaa sen, että melontaharrastukseen pääsee kuka tahansa mukaan matalalla kynnyksellä. Vakautta, säilytystilaa, suuntavakautta, ketteryyttä ja hupia – kaikkea tätä yhdessä nokkelassa pikkupaketissa!


Trek on 420 cm pituudellaan erittäin suuntavakaa ja hyvin liukuva kajakki. Trekissä on terävä ja pitkä kärki, joka leikkaa aaltoja nätisti. Peräsimensä ansiosta se pystyy pitämään kurssinsa aallokossakin. Pohjassa on leveähkö ja tasainen profiili, joka tekee Trekistä sopivan pelin myös uusille melojille. Kajakin hallittavuus ja vakaus tekee siitä helposti lähestyttävän, mutta Trekin nopeus ja liuku pitää siitä huolen, että kajakki pystyy tyydyttämään kovemmatkin menohalut vuosiksi eteenpäin! Säilytystilaa löytyy perässä ja kärjessä sijaitsevien suljettujen vesitiiviiden pakkausluukkujen lisäksi kajakin kannelta. Kansikuminauhoilla voit sitoa kuorman tiiviisti ja turvallisesti lähelle, jolloin voit käden käänteessä kaivaa drybagista kameran esiin ja kuvata luontoa siinä hetkessä, kun se on kauneimmillaan. Kajakin tilava istuma-aukko takaa Trekin sopivuuden isommallekin käyttäjälle ja kajakin penkin mukavuus saa sinut unohtamaan selkäkivut laineiden liplattaessa.


Sporttinen ja nopea

Poljettava kajakki

Poljettava kajakki Pedal Propeller on kuin pyöräilyä vesillä! Tämä vakaa ja monikäyttöinen kajakki liukuu potkurin avulla vetten päällä kuin unelma. Täyttä ympyrää pyörivä poljinyksikkö tuo myös tarpeen vaatiessa kovaa treeniä sitä haluavalle. Poljinyksikkö on helppo nostaa ylös kesken melontaretken ja napata mela telineestään ja jatkaa melontaa käsillä niin koko kroppa saa liikuntaa. Kajakissa on tarpeeksi säilytystilaa tärkeimmille tavaroille ja kantavuutta Pedal Propellerilla on 140 kg. Poljettava kajakki sopii erinomaisesti myös kalastukseen käsien ollessa vapaina sekä useiden vapatelinepaikkojen ja kaikuluotainläpivientien kanssa.

Poljettava kajakki, Pedal Propeller
Jännittävät ja monipuoliset

Kalastuskajakit

Fisher on melottava kalastuskajakki huippuvarustelulla. Kajakista löytyy alumiinikehikolla varustettu erittäin mukava penkki, jonka korkeutta voit säätää omaa mieltymystä vastaavaksi. Penkin säätömahdollisuus on erityisen hyödyllinen heittokalastuksessa. Penkin takaa löydät kaksi reikämäistä vapa- tai haavitelinettä ja edessä molemmilla puolilla on kiskot, joihin saat kiinnitettyä pallonivelellä kääntyvät vapatelineet! Vapatelineet ovat hyvin säädettävissä haluamallesi etäisyydelle ja kulmalle. Pituutta Fisherillä löytyy 310 cm ja 84 cm leveytensä ansiosta se on vakaa huonommankin tasapainon omaavalle käyttäjälle.

Säilytystilaa kajakissa on roimasti – kajakin etuosassa on kaksi vesitiivistä lokeroa, penkin alle ja sivuille saa näppärästi kalapakit, penkin takana on yksi suljettu lokero ja kajakin takaosassa on avonainen säilytystila bungee-naruilla. Jalkotilan vesitiiviin lokeron kannessa on myös sentti- ja tuumamitat, joilla saat pidettyä huolen siitä, ettei ennätyskokoiset ahvenet jää mittaamatta. Jalkatuissa on hyvät säätövarat ja jalkatukien yläpuolelta ohjataan peräsimen kulmaa, jolloin kädet jäävät vapaiksi. Peräsimen voi nostaa ylös ja vapauttaa alas sivussa olevasta narusta vetämällä ja narun lukitsemalla. 170 kg kantavuudella voi kajakkiin ottaa reippaastikin varustetta, tai isommankin kalasaaliin savupönttöön vietäväksi.


Pedal Fisher ottaa kaikki hyvät ominaisuudet Fisheristä, tuoden yhtälöön mukaan pituutta, leveyttä, säilytystilaa sekä poljettavan flipperimekanismin. Jalkapolkimien avulla melontaan saa lisää rivakkuutta, sekä kädet pysyvät aidosti vapaina esim. heittokalastusta varten. Peräsimen kulma säätyy penkin sivussa olevalla vivulla, jolla ohjaat kajakkia kätevästi. Poljinyksikön tilalle saa myös lisävarusteena kannellisen säilytyslaatikon, jolloin kajakista tulee tavallinen melottava kajakki. 200 kg kantavuudella, 375 cm pituudella ja 89 cm leveydellä Pedalilla voi polkea, meloa ja kalastaa isokokoisempikin kalamies tai -nainen. Pedal on niin vakaa, että ison kalan voi kesyttää kajakin kannella seisten ongelmitta.

Kalastuskajakit, Fisher ja Pedal Fisher Poljettava

Edellämainittuja kalastuskajakkeja sekä poljettavaa kajakkia yhdistää neljät lisävarusteiden kiinnityskiskot, melateline, reikämäiset vapatelineet, kestävä ja laadukas polyeteenirakenne, sekä kaikuluotaimen anturille tarkoitettu reikä kajakin etuosassa. Reiästä pujotat anturin näppärästi kajakin alla olevan kehikon päälle, ja luotaimen näytön saa puolestaan kiinnitettyä kiskoon kajakkeihin lisävarusteena saatavan luotaintelineen avulla. Fisherit ovat siis täydellisiä kavereita kesän kalareissuille, muuta ei puutu kuin juotavat ja eväät - hyvän mielen tarjoaa Saimaa Kayaks!

Saimaa Kayaks Pedal Fisher yksityiskohtakuva 1
Saimaa Kayaks Fisher yksityiskohtakuva
Saimaa Kayaks Ilmatäytteinen kajakki Adventure 2 kaksikko

Ilmatäytteiset kanootit ja kajakit

Kaikki Adventure ja Expedition kajakit toimitetaan varustepaketin kanssa. Paketti sisältää seuraavat varusteet:


Mela (2kpl kaksikoissa), penkki (2kpl kaksikoissa), jalkatuki (2kpl kaksikoissa), käsipumppu, kantokassi, evä (2kpl kaksikoissa), kansikuminauhat ja korjaussarja.
Alumiininen muovilavoilla varustettu mela on 220cm pitkä ja painaa 1050g. Mela on neljään osaan purettava, joten se pakkautuu pieneen tilaan. Melassa on kolme eri lapakulman säätömahdollisuutta sekä valumaveden estot varressa.

Adventure on leveä, pyöreillä ponttooneilla ja vahvalla dropstitch-lattialla varustettu avomallinen kajakki. Tämä malli on leveytensä ansiosta erittäin vakaa ja helposti käsiteltävä ensikertalaiselle tai heikomallakin tasapainolla varustetulle henkilölle. SUP-laudoista tuttu dropstitch-lattia tuo kajakkiin vahvan ytimen ja pitää kajakin muodossaan isommankin melojan alla. Lattiassa on myös pehmeä ja pitävä EVA-pinnoite, joten suppailuun hurahtaneille Saimaa Kayaksin ilmatäytteisten kajakkien mallistossa olisi tarjolla tutulta tuoksuvaa, mutta silti uutta ja jännittävää menoa vesillä!

Saimaa Kayaks Ilmatäytteinen kajakki Expedition 1 ja 2 yksikkö kaksikko


Expedition
on kauttaaltaan dropstitch-rakenteinen, kapeamman profiilin ja nopeamman vauhdin ilmatäytteinen kajakki. V-muotoiset kovamuoviset keula- ja perävahvikkeet tuovat melontaan lisää suuntavakautta, sekä kajakki ottaa aallokkoa vastaan pehmeämmin. Dropstitch-rakenteen tuoman jäykkyyden johdosta kajakki on todella jäykkä ja miellyttävä kokeneemmallekin melojalle. Ilmatäytteisenä kajakki menee nätisti usean eri sedan-auton takakonttiin, tai takapenkille. Expedition yhdistää kovien- ja ilmatäytteisten kajakkien parhaat puolet yhdeksi kestäväksi paketiksi.

Kolmen askeleen

Valintaopas packraftille

1. Onko käyttäjiä yksi vai kaksi
Isoimman karsinnan saat tehtyä heti alkuun käyttäjämäärällä. Yksin meloessa pärjäät mainiosti yksikkömallilla, mutta mikäli käyttäjiä on kaksi edes satunnaisesti, tarvitset kaksikkomallin. Kaksikkomallin yksi hyvistä puolista on monikäyttöisyys – saat kansipeitteettömissä kaksikkomalleissa yksin meloessasi penkin asetettua niin, että kaksikkomallin lisätilaa voi hyötykäyttää tavaransäilytykseen, tai vaikkapa koiran mukaan ottamiseen. Kansipeite toki vähän pakottaa istumaan lautan perässä yksin meloessa, mutta painopistettä saat tasattua keskemmälle packraftia sijoittamalla mukaan otettavat varusteet keulaan.


2. Ominaisuudet
Yksityiskohtaisemmin katsottuna packraft malleissa on merkittäviä toiminnallisia eroja. White water -luokituksen melontaan yksi oleellisimmista ominaisuuksista on spraydeck kansipeite ja/tai self bailing pohja. Self bailing pohjassa on sivuissa useita reikiä, joista lauttaan pääsevä vesi pääsee myös valumaan pois. Koskien kuohuja navigoidessa kansipeitteettömän kannen yli pääsee helposti reippaastikin vettä ja siksi on tärkeää, että se kaikki vesi pääsee myös itsestään pois. Self bailing pohja löytyy mm. packraft Rapidista.


Mikäli reppulauttaa käytetään esim. pidemmällä vaellusreissulla vesistöjen ylityksiin, ovat packraft -mallien painoerot ja kompaktius pakattuna erittäin huomionarvoinen seikka. Jos mennään nämä asiat edellä, kannattaa silmäillä joko pienimpiä, tai kevyimmästä materiaalista valmistettuja ultralight malleja kuten Featheria. Jos taas pääkäyttökohde on syrjäisten vesistöjen kalapaikkojen haravointi kaverin kanssa, vahvemmasta materiaalista valmistetut kaksikkomallit kuten Fisher Twin palvelevat tarpeitasi paremmin.


Jos taas etsit yleispätevää lauttaa, joka pystyy pitämään pintansa kaikessa normikäytössä, löytyy valikoimastamme kultaisen keskitien malleja, jotka suoriutuvat mainiosti niin tasaisessa vedessä, kun lievästi virtaavassa vedessä. Suosituin yleismalli on Saimaa Kayaksin Trek. Tässä lautassa on pitkä ja leveä runko, hyvä kantavuus ja näistä huolimatta se painaa vain 2,5 kg.

Vaatimustason ollessa askelta korkeammalla, Saimaa Kayaksin Adventure tai Adventure Twin ovat jämeriä ja laadukkaita yleismalleja, jotka ovat varustettu kansipeitteellä ja ponttoonin sisäisellä säilytysjärjestelmällä. Vahvat materiaalit ja lisävarusteet kuten kansipeite tuovat toki hieman lisää painoa ja kokoa pakattuun packraftiin, mutta 4,1kg painollaan Adventure Twin on silti hyvin kuljetettavissa siirtymillä.


3. Tilan ja kantavuuden tarve.
Melojan oma koko vaikuttaa myös valintaan - 165 cm pitkä meloja voi tuntea olonsa erittäin mukavaksi reippaammalla tavaramäärällä pienimmässä packraftissa, mutta 195 cm pitkä meloja voi tuskailla samassa packraftissa ilman tavaroitakin. Tuotesivuillamme on ilmoitettu packraftien mitat niin ulkoa kuin sisältä, ja näitä mittoja kannattaa hyödyntää packraftia valitessa. Kantavuudet lukevat myös tuotesivuilla ja onkin järkevää laskea kuinka paljon itse meloja + tavarat suurin piirtein painaisivat yhteenlaskettuna. Etenkin pidemmillä reissuilla käyttäjän mukavuus on korkealla prioriteettilistalla, eli siitä ei kannata säästää.

Saimaa Kayaks packraftit, Adventure Twin, Fisher Twin, Trek, Adventure, Rapid ja Feather


Kansipeite ja aukkopeitteet ovat myös isossa roolissa. Kaupassamme kansipeite tarkoittaa tuota isompaa, koko kannen kattavaa peitettä ja aukkopeite on taas se, joka on päällepuettava malli ja tulee kansipeitteen aukkojen peitteeksi kuten tavallisessa kovassa kajakissa. Kansipeitteen kanssa saat unohtaa ärsyttävät vesiroiskeet ja niiden aiheuttamat epämukavuudet meloessa. Yhdistäessäsi kansipeitteen aukkopeitteeseen, saat huokaista helpotuksesta, kun lautan sisätilat ja alavartalosi pysyvät kuivana sadepilvien yllättäessä. Kansipeite on myös mallin mukaan joko irrotettavissa, tai näppärästi avattavissa ja rullattavissa, kun sadepilvet siirtyvät ja aurinko alkaa taas porottamaan.


Vetoketjullinen, ponttooninsisäinen säilytysjärjestelmä on esimerkiksi pitkää matkaa tekevälle, tai reippaammin tavaraa mukaan pakkaavalle henkilölle erinomainen lisä packrafteissa. Säilytysjärjestelmällä kuljetat näppärästi kaikki tavarat drybägeissä eli kuivapusseissa, joita et melonnan aikana tarvitse.

Mistä materiaalista packraftit ovat valmistettu?
Yleisimmät laadukkaat packraftit ovat valmistettu ristiinkudotusta ripstop-nylonista, jossa on päällä vielä suojaava uretaanipinnoite (TPU). Ristiinkudotulla nylonilla on äärimmäisen kova veto- ja repäisylujuus, eli vaikka materiaali on ohutta ja kevyttä, laadukkaiden packraftien kanssa ei tarvitse puhkeamista pelätä joka käänteessä. TPU-pinnoite antaa nylonille liukkaan, hankausta ja UV-säteilyä kestävän viimeistelyn. Tällä materiaalilla ja pinnoitteella materiaali kestää ja säilyy monta kautta eteenpäin. Aina on kuitenkin mahdollista, että isoissa osumissa teräviin esteisiin vahvimpaankin materiaaliin tulee reikä. Packraftit ovat kuitenkin helppo korjata, joten tarpeen vaatiessa saat packraftin laitettua takaisin melontakuntoon parhaimmillaan minuuteissa, joten reissu ei katkea. Isommat korjaukset voi tehdä sitten kotisatamassa. Ota pidemmälle retkelle aina mukaan puhdistusvälineet, materiaalipaikkoja, liimaa ja teippi (esim. Tyvek tai Stormsure Tuff Tape) kun käytät packraftia.

Mitä lisävarusteita tarvitsen packraft-melontaan?
Lähtökohtaisesti tarvitset vähintään packraftin, melan sekä korjausvälineet, mutta myös kelluntapukinetta pidetään pakollisena varusteena, vaikka laki ei sitä vaadikaan. Valikoimastamme löytyy kelluntaliivejä, paukkuliivejä ja pelastusliivejä joka lähtöön jokaiselle käyttäjälle ja näiden valinnasta löytyy erillinen blogipostaus täältä

Eritoten melontaan sopivia, kompakteja kelluntapukineita meillä on valikoimassamme useampia ja autamme teitä mielellämme myös näiden hankinnassa.
Drybageilla, kännykkäpusseilla, vyölaukuilla ja muilla pienemmillä oheistuotteilla pidät sinulle tärkeät tavarat visusti turvassa ja lähellä, sekä tavaroiden pakkaaminen ja järjestäminen esim. drybageihin hyötykäyttää tilaa paremmin.